Techsupport

Jaimy is aan het gamen. Plots stopt zijn net nieuw aangeschafte headphone ermee. Hij zoekt in de bijgeleverde handleiding naar wat het probleem kan zijn in de hoop om snel een oplossing te vinden. Alle adviezen uit de handleiding volgt hij zonder gewenst resultaat op. Hij baalt enorm want hij kan niets vinden dat zijn probleem verklaart. Dat gamen kan hij voorlopig wel vergeten.

als de technische support afdeling is gesloten

 

Vervolgens belt hij voor telefonische support naar het nummer dat op de handleiding staat. Daar krijgt hij via een voicemail te horen dat de technische afdeling momenteel is gesloten (alleen geopend op kantoortijden) wel wordt er een verwijzing naar de website gemaakt waar de oplossing voor meest voorkomende problemen worden gegeven. Hier komt de chatbot in beeld.

een chatbot op de website

 

Omdat jouw organisatie snapt wat de toegevoegde waarde is van ondemand techsupport hebben jullie naast een goede FAQ ook een chatbot actief op de website. Alle issues en tickets die in het verleden ooit zijn opgelost staan in een database. Deze database is ook nog eens gekoppeld aan een CDP (customer data platform) en/of CRM systeem. Door het stellen van de juiste vragen kun je Jaimy direct identificeren
Geef deskundige antwoorden met een chatbot

Deskundige techsupport met een chatbot

 

Het probleem dat Jaimy heeft is recentelijk pas in beeld gekomen en hier was ten tijde van het drukken van de handleidingnog geen oplossing voor. Vorige week is er na eerdere klachten over hetzelfde issue een oplossing voor dit probleem uitgebracht. De chatbot vindt direct deze oplossing en meldt dat met een kleine software-update het probleem direct is verholpen. De chatbot toont het linkje naar deze update en Jaimy kan na de update direct verder gamen.

Scenario's